Monday, September 16, 2024

"Zouden we dit nu wel doen?" RC Breda-Mark en Aa


Ik hoorde vanavond bij RC Breda-Mark en Aa dat er destijds enige twijfel was over het programma op 16 september. Een excursie naar een plek die met de auto onbereikbaar is. Is dat nu wel handig als de gouverneur komt?

Jazeker, want zij is van kunst, cultuur en met andere ogen kijken. Dus reden AG Marie-Anne en ik na het bestuursoverleg op de fietsen van de dochters van de voorzitter naar De Veerman, een drijvend kunstwerk in de Mark. Voor mij een mooie verrassing met veel herkenbare zaken binnen community-art. Zie https://www.bredavandaag.nl/algemeen/algemeen/423453/drijvend-kunstwerk-op-de-mark-is-vanaf-vandaag-geopend In dit project speelt storytelling een belangrijke rol. Deel je herinneringen en belevingen over dit gebied als inwoner, maak een levend archief en prikkel mensen om nieuwsgierig te worden. 

Iets wat we binnen Rotary landelijk vooral promoten: vertel het verhaal, maak mensen enthousiast voor Rotary. Laat zien wat je doet. 

RC Breda Mark & Aa is gelukkig, want ze hebben voldoende leden en ze kunnen selectief zijn t.a.v. de nieuwe. "Daardoor kunnen we nu vooral zoeken binnen de classificaties die ontbreken." 

Vasthouden aan de structuur van de avenues? "Nee, ze lopen zo verweven door en tussen de projecten, dat we voor een andere insteek hebben gekozen" Nieuwsgierig hoe RC Breda-Mark en Aa dat doet? Laat je inspireren en neem eens contact met ze op.

Bijschrift illustratie: geheel links Marie-Anne; haar krullen waaien in de wind, daarnaast Maud die waarschijnlijk net het bakje met Nibb-its pakt en de een-na-laatste met de paarse tas: het jongste lid (28 jaar) Ze meldde zichzelf aan. Zo kan het ook. De club is blij met haar! 

No comments:

Post a Comment