Tuesday, September 17, 2024

Voelen, smaken, ruiken. RC Geertruidenberg

Terug vanaf Raamsdonksveer naar Vlissingen. Het mooiste rood en een ondergaande zon. Visuele hoogtepunten.

Tijdens mijn clubbezoek aan RG Geertruidenberg hadden we het over het RI-thema: the Magic of Rotary. Ik vul dat als beelddenker in door met andere ogen te durven kijken. Daar ga ik dan met die prachtige luchten op de A 58 en die mist die zich langzaam rondom de maan begint te vormen... Ik kijk en ik zie.

Maar wat als je geen ogen kunt gebruiken? En zelfs geen oren?

RC Geertruidenberg organiseert eens in de vijf jaar de Doofblindendag. In samenwerking met de Nederlandse Stichting voor Doofblinden (NSDB)

Citaat uit hun ervaringen: De deelnemers (die in verschillende gradaties zowel doof als blind zijn) krijgen de kans om uit hun isolement te komen en contact te maken met elkaar. Het is ontroerend om te zien hoe ze kunnen praten, lachen en elkaar echt begrijpen ondanks de uitdagingen en beperkingen die ze dagelijks tegenkomen.

Tijdens de eerste editie in 2018 landde een Chinook. Wat een indruk dit maakte: het denderen van de motor, de luchtverplaatsing van de propellors. Samen benoemen wat je VOELT.

De tweede editie: het thema is Carnaval en Kermis. RC Geertruidenberg organiseerde een bijzondere dag voor alle andere zintuigen: een buffet waar alle smaken geproefd mochten worden, liggen tussen twee paarden om het ritme van het galop te beleven, draaien in de zweefmolen om de wind in je haren te voelen. Meerijden in een cabrio om diezelfde wind te voelen. maar dan anders. Maar ook aansluiten bij een polonaise. Er hoeft er maar eentje het initiatief te nemen, de rest volgt. Blind, doof of niet.

De club is trots op zo'n mooi project en dit deel ik graag.

En wat betreft ledenwerving: durf met andere ogen te kijken. Er hoeft er maar eentje het initiatief te nemen, de rest volgt. Wat een mooi bericht dat de gastspreker vorige week spontaan zei dat hij lid wilde worden.

Wat een waardevolle avond bij RC Geertruidenberg waar keten & protocol geheel ondergeschikt zijn aan echte betrokkenheid en fellowship


No comments:

Post a Comment