Sunday, August 25, 2024

Concert aan de Waal

 


Bam! Een grote waterbak uit de hemel... Hoe dichter we Ridderkerk naderen, hoe harder het begint te regenen. En dat juist op het moment dat een geweldig evenement in de startblokken staat: Concert aan de Waal. "We zijn het ondertussen gewend", meldt iemand van de crew. De afgelopen jaren was het precies hetzelfde: de hele week mooi weer en wij uitgerekend de pech. Voorzitter Jeroen heet ons welkom. Zij polo is doorweekt.

Maar denkt iemand dat we hier te maken hebben met teneur vanwege deze zwarte lucht, een watergladde ponton en gevaarlijk schommelende sloepen?

Welnee! De sfeer is geweldig, de flinterdunne regenponcho's wapperen op het ritme van de openingsact van Ruth Jacott. Waar iedereen tijdens feestjes vaan een beetje op gang moet komen, staat jong en oud hier tijdens de eerste klanken al te dansen. En af en toe even de plu staat geen lekker glas in de weg.

Wat ben ik blij dat ik hier als DG even bij mocht zijn: ultieme positiviteit, gezelligheid en saamhorigheid! Een van de leden vertelt trots, dat Ruth vorig jaar ook optrad. Ze vond Concert aan de Waal zo'n geweldig evenement, dat ze dit jaar gratis wilde optreden. Chapeau!

De opbrengst €152.500,- gaat naar het Kinderziekenhuis Sophia. Jaarlijks worden zo'n 700 baby's in onze regio te vroeg, te klein of ziek geboren en hebben dringende zorg nodig op de Intensive Care Neonatologie van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. De intensieve zorg gaat gepaard met veel pijn en stress, met gemiddeld 10-14 pijnlijke handelingen per dag, met nadelige gevolgen op lange termijn. Er is behoefte aan geavanceerde camera's voor alle 28 couveuses, waarmee ouders hun baby's continu kunnen zien en toekomstige software kan pijn en stress monitoren. Dit zal de zorg voor deze kwetsbare patiënten en hun ouders aanzienlijk verbeteren.

No comments:

Post a Comment