Tuesday, July 9, 2024

Ergernis 1: laat die GSM in je jas of tas!

Leuk! Mijn clubgenoten van RC Vlissingen gaan allen graag een keer mee naar een clubbezoek in het district. 

(Tussen haakjes) Eigenlijk zou iedere Rotarian dat een keer moeten doen- een andere club bezoeken-  want je voelt overal een warm welkom, een grote gemeenschappelijke deler en je gaat altijd verrijkt naar huis. (Tip: kijk ook eens in de buurt van je vakantie-adres. Is er een club nabij? Laat weten dat je langs wilt komen. Je bent altijd welkom. Gebruik https://my.rotary.org/en/club-search)

Maar het participeren van mijn clubgenoten in mijn gouverneursjaar betekent ook dat ik wat inzicht kan geven in zoveel aspecten die misschien niet altijd bekend zijn of besproken worden. 

Zo hebben we een serieuze landelijke vertrouwenscommissie waarin Rotarians uit alle districten vertegenwoordigd zijn. Ik had vanavond een open en verhelderend gesprek met een van de commissieleden.

In iedere club is wel eens iets. Maar waar ligt de grens? Hoe zijn we misschien onbewust blijven steken in gewoontes? Wanneer wordt ergernis een 'ding' en gaat dat een eigen leven leiden? Wat te doen als het in een club volledig uit de hand dreigt te lopen?

Dit is typisch zo'n thema dat hoort bij het gouverneurschap: hoe wordt hier landelijk beleid op gezet en wat zijn onze verantwoordelijkheden? Hoe kunnen we de komende jaren waken voor missers en teleurstellingen? Of verkeerde interpretaties? Maar vooral: hoe kunnen we de clubs hierin ondersteunen en adviseren? Met behulp van de deskundigheid van deze vertrouwenscommissie.

Zomaar een voorbeeld van de andere kant van het gouverneurschap. 

Naast de ontzettend leuke te verwachten clubbezoeken. Wie gaat mee?


No comments:

Post a Comment